24 november – Mahmoud Darwish & de Palestijnse identiteit

Het Nederlands Palestina Komitee nodigt u uit voor een avond waarin leven en werk van de dichter Mahmoud Darwish centraal staan.

Mahmoud Darwish (Al-Birwa, nabij Haifa; Brits Mandaatgebied Palestina 1941 – Houston, Texas 2008) wordt – in en buiten Palestina – gezien als de meest vooraanstaande moderne Palestijnse dichter die met zijn gedichten nog altijd diep weet te raken.

Na een introductie door de Nederlands-Palestijnse dichteres Maureen Ghazal zullen gedichten van Mahmoud Darwish in het Arabisch en het Nederlands ten gehore worden gebracht door de Nederlands-Palestijnse voordrachtkunstenares Zohor al-Masry (Arabisch) en vertaalster Klaartje Nijland (Nederlands). Thema’s: identiteit, ballingschap, jeugd, gevangenschap/vluchteling zijn & Palestina. Maureen Ghazal zal nader ingaan op leven en werk van Mahmoud Darwish en de invloed die hij op haar eigen poëzie heeft gehad. Het geheel wordt afgewisseld door muziek- en videofragmenten. De avond zal gepresenteerd worden door de Nederlands-Palestijnse Sonia Zarour.

Vooraf zal NPK-voorzitter Robert Soeterik spreken over de systematische aanval van Israel op de Palestijnse identiteit.

datum:  vrijdagavond 24 november

plaats:   Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade179, 1019 HC Amsterdam (vanaf Amsterdam-CS bereikbaar met tram 26)

tijd:       19.30 – 21.30 uur

voor nadere informatie: npk@xs4all.nl