4 tot 12 april 2020 Jongerenreis, Journey for Justice

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door onze Palestijnse partners van de Joint Advocacy Initiative van de YMCA en YWCA in Palestina en de Alternative Tourism Group.

Journey for Justice is een programma speciaal voor jongeren. De officiele leeftijdsgrens is van 17 tot en met 25 jaar. Maar ook mensen die ietsje ouder zijn kunnen zich aanmelden.

Tijdens Journey for Justice ontmoeten jongeren uit de hele wereld Palestijnse jongeren en elkaar. Je reist door de Westelijke Jordaanoever en ziet de effecten van de Israëlische bezetting op het dagelijks leven van Palestijnen. Je bezoekt verschillende plaatsen zoals Bethlehem, Jeruzalem, Jericho, Hebron, Ramallah en Nabi Saleh. Je helpt boeren op het land. Je bezoekt een universiteit en krijgt presentaties van organisaties die zich bezig houden met Palestijnse vluchtelingen, gevangenen en de politieke situatie in de bezette gebieden. Zie onderaan het voorlopige programma.

Je verblijft in een hostel in Beit Sahour, een dorpje bij Bethlehem. In Beit Sahour en Bethlehem zijn verschillende cafés en restaurants om ook gezellige avonden door te kunnen brengen.

Het is een internationale groep, de voertaal is Engels.

Deelnemen aan het programma kost 750 dollar (USD). Dit is inclusief overnachtingen in een hostel, drie maaltijden per dag, tours, vervoer en begeleiding. Dit is exclusief het vliegticket en vervoer van en naar het vliegveld.

Alle reizen op de website van Plant een Olijfboom worden door Palestijnse partners ter plaatse georganiseerd. Zo ondersteun je de lokale economie extra en word je begeleid door mensen die persoonlijk ‘het Palestijnse leven’ leven. Plant een Olijfboom ondersteunt je vanuit Nederland om je, samen met mede-reizigers, voor te bereiden op de reis. En je na terugkomst handvaten te geven iets met je ervaringen te doen.

Voor vragen of aanmelden neem je per email contact op via reizen@planteenolijfboom.nl of via het contactformulier.