22 tot 31 maart 2020 Palestina Land-dag-reis

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door To Be There in Palestina.

Tijdens deze reis bezoek je Bethlehem, Hebron, Jeruzalem, Lifta, Nabi Saleh, Ramallah, Nablus en Jericho, om zo een goede indruk te krijgen van het Palestijnse leven en de bezetting. Ook werk je samen met Palestijnse families op hun land en plant je olijfbomen om hen te steunen in hun strijd om op hun land te blijven. Je leert in korte tijd meer over landrechten en de politieke situatie door het maken van excursies en het bijwonen van lezingen.

PALESTIJNSE DAG VAN HET LAND

Landdag is een jaarlijkse herdenking van de moorden die plaatsvonden in 1976 in Sakhnin, een Palestijns dorp in noord-Israël. Op deze dag werden zes Palestijnse mannen en vrouwen gedood en raakten ongeveer 100 Palestijnen gewond tijdens een protest tegen landconfiscaties door Israël van Palestijns land van families uit Sakhnin en het nabijgelegen Arrabba.

PROGRAMMA

Zondag: aankomst en welkom

Maandag: introductie tour Bethlehem, je bezoekt de Geboortekerk, ziet meer van de Muur, Israelische nederzettingen, Bypass-wegen, en Palestijnse vluchtelingenkampen.

Dinsdag: bezoek aan de stad Hebron, waar de bezetting duidelijk voel- en zichtbaar is. Ook breng je een bezoek aan de Ibrahimi moskee en de glasfabriek.

Woensdag: bezoek aan Jeruzalem en het etnisch gezuiverde dorpje Lifta.

Donderdag: een bezoek aan het dorpje van de Tamimi familie, Nabi Saleh, waar geweldloos verzet onderdeel is van het dagelijks leven. Daarna bezoek je Ramallah, waaronder ook de grafplaats van Arafat en het Arafat museum.

Vrijdag: Op deze vrije dag is de ‘Palestijnse Marathon’. Je kunt deelnemen of gaan kijken naar de festiviteiten rondom het event. Natuurlijk is het ook mogelijk om iets anders te ondernemen.

Zaterdag: bezoek aan Nablus, in het noorden van de Westoever, waar we verschillende middenstanders bezoeken waaronder een kleine zeepfabriek. Ook eten we Kuneffe, een bekende zoetigheid waar Nablus bekend om staat.

Zondag: een reisje naar de Jordaanvallei en Jericho – de oudste continue bewoonde stad in de wereld.

Maandag: vandaag, 30 maart, is de Palestijnse Landdag. We gaan olijfbomen aanplanten met een Palestijnse familie.

Dinsdag: afscheid en vertrek

In middagen en avonden kun je verschillende lezingen bijwonen.

Let op! Het programma kan door omstandigheden iets worden aangepast.

PRAKTISCH

Je verblijft in het dorp Beit Sahour, een dorpje bij Bethlehem. Je kunt zelf kiezen of je in een hotel of bij een Palestijns gastgezin wilt verblijven. In Beit Sahour en Bethlehem zijn verschillende cafés en restaurants om ook gezellige avonden door te kunnen brengen.

Het is een internationaal gezelschap, de voertaal is Engels.

Deelnemen aan het programma kost 1.000 dollar. Dit is inclusief overnachtingen (keuze uit hotel op basis van twee personen per kamer of thuis bij een gastgezin), drie maaltijden per dag, vervoer en begeleiding. Dit is exclusief het vliegticket.

Alle reizen op de website van Plant een Olijfboom worden door Palestijnse partners ter plaatse georganiseerd. Zo ondersteun je de lokale economie extra en word je begeleid door mensen die persoonlijk ‘het Palestijnse leven’ leven. Plant een Olijfboom ondersteunt je vanuit Nederland om je, samen met mede-reizigers, voor te bereiden op de reis. En je na terugkomst handvaten te geven iets met je ervaringen te doen.

MEER WETEN?

Voor vragen, aanmelden of als je een uitnodiging wilt ontvangen voor de informatieve bijeenkomsten die wij in Nederland organiseren neem je per email contact op via reizen@planteenolijfboom.nl of via onderstaand contactformulier.