15 oktober Amsterdam presentatie Geloof me niet als ik vertel over de oorlog

Perdu en Uitgeverij Jurgen Maas nodigen u van harte uit voor de presentatie van ‘Geloof me niet als ik vertel over de oorlog’ van Asmaa Azaizeh (uit het Arabisch vertaald door Nisrine Mbarki).

Asmaa zal worden geïnterviewd door Joost Baars

Plaats: Perdu, Kloveniersburgwal 86, 1012CZ Amsterdam (via metrostation Rokin bereikbaar)

Inloop vanaf 19.30, aanvang 20.00 uur. Eindtijd 23 uur

In haar bundel neemt Asmaa Azaizeh nadrukkelijk afstand van wat er van haar verwacht wordt: over de oorlog praten. Waarom? Dat is alleen te begrijpen door het web te ontrafelen dat ze zorgvuldig om haar gedichten heeft gesponnen. Dan pas zien we de wanhoop en de passie die schuilgaan achter schijnbaar veilige muren. Geloof me niet als ik vertel over de oorlog is een weergave van het kwetsbare menselijke leven in al zijn facetten.

Asmaa Azaizeh (1985) studeerde Engelse literatuur en journalistiek aan de universiteit van Haifa. Ze is dichter, essayist en cultureel manager. Haar eerste poëziebundel ‘Liwa’ werd gepubliceerd in Amman in 2011, nadat ze de A.M. Qatan Foundation Award had gewonnen.
Vier jaar later publiceerde ze de bundel ‘As The Woman From Lod Bore Me’ (2015) en in 2019 de Arabische editie van ‘Geloof me niet als ik vertel over de oorlog’. Haar poëzie is onder andere vertaald naar het Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Zweeds, Hebreeuws en Perzisch.