3 oktober Enschede Johan Feitsma spreekt over de Palestijnse boeren

Jewish settlers surround an agricultural field of Palestinians' after seizing it to start an illegal construction at Beit Jala neighborhood in Bethlehem, West Bank on 3 September 2019. [Wisam Hashlamoun - Anadolu Agency]

Palestijnse boeren in Vredesweek belicht in bibliotheek Enschedé

In de Openbare Bibliotheek aan de Pijpenstraat in Enschede vertelt donderdagavond 3 oktober (19.30 uur) landbouwer en vredesactivist Johan Feitsma (74) over het leven van Palestijnse boeren.

De uit Grijpskerk (Gr) afkomstige agrariër Feitsma bezocht in 2002, als waarnemer van de Protestantse Kerk in Nederland en de organisatie United Civilians for Peace, drie maanden zowel Israël als de Palestijnse gebieden. Sindsdien komt hij er regelmatig en heeft er vele contacten opgebouwd.

In 2017 nam hij deel aan de oogst van olijven nabij Bethlehem. Steevast doen Palestijnse boeren en Palestijnse christenen een beroep op hem, thuis in Nederland om te vertellen over zijn reiservaringen.

Hij schreef er een boek over, een uitgave van theologische uitgeverij Narratio. http://www.narratio.nl/olijfboom-achter-de-muur/

De avond in de bieb sluit aan bij de Vredesweek 2019 en is een initiatief van de Palestina Werkgroep Enschede