19 tot 28 oktober Palestina Plukreis met Plant een Olijfboomcampagne

A Palestinian woman picks olives during harvest season at a farm in the West Bank city of Nablus, October 19, 2016. Photo by Nedal Eshtayah

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door onze Palestijnse partners van de Joint Advocacy Initiative van de YMCA en YWCA in Palestina en de Alternative Tourism Group.

Tijdens de olijfplukreis besteden we als vrijwilligers en waarnemers een aantal ochtenden op het land van Palestijnse boeren om samen met hen olijven te plukken. Verder maken we verschillende excursies naar o.a. Bethlehem, Jeruzalem en Hebron en bezoeken we organisaties die zich bezig houden met Palestijnse vluchtelingen en de politieke situatie in de bezette gebieden.

Wij verblijven in het dorp Beit Sahour, een christelijk dorp dat grenst aan Bethlehem. In Beit Sahour en Bethlehem zijn verschillende cafés en restaurants om gezellige avonden door te kunnen brengen.

Het is een internationaal gezelschap, de voertaal is Engels.

Deelnemen aan het programma kost 750 dollar (USD). Dit is inclusief overnachtingen (keuze uit hotel op basis van twee personen per kamer of thuis bij een gastgezin), drie maaltijden per dag, vervoer en begeleiding. Dit is exclusief het vliegticket.

Voor vragen, aanmelden of als je een uitnodiging wilt ontvangen voor de voorbereidende informatiebijeenkomst, neem je per e-mail contact op via reizen@planteenolijfboom.nl of via het contactformulier op onze website Plant een Olijfboom. 

PROGRAMMA uit 2018

Zaterdag: Aankomstdag, met welkomstbijeenkomst en programma-inleiding

Zondag: Halve dag olijven plukken bij een Palestijnse boer/boerin. Na de lunch maken we een politieke tour in en rondom Bethlehem en bezoeken we een vluchtelingenkamp.

Maandag: Rondleiding door de oude stad van Hebron. Je ziet de nederzettingen in de stad – verdeelde gebieden – gesloten straten, en de Ibrahimi moskee. Bezoek aan een Palestijnse glasfabriek. Vrije tijd.

Dinsdag: In de ochtend help je boeren op hun land. In de middag een presentatie over Palestijnse vluchtelingen en het recht op terugkeer door Badil centrum voor vluchtelingen.

Woensdag: Vrij in te vullen dag.

Donderdag: Halve dag olijven plukken in het veld, lunch aansluitend. Geo-politieke presentatie over de Apartheidsmuur en landconfiscaties door het Coördinatiebureau voor Humanitaire Zaken (OCHA) van de Verenigde Naties. Daarna bezoek aan een olijfpers.

Vrijdag: Hele dag olijven plukken.Zaterdag: Rondleiding door de oude stad van Jeruzalem. Lunch, gevolgd door een tour met een Israëlische activist langs nederzettingen rondom Jeruzalem.

Zondag: Halve dag olijven plukken en lunch. Bespreken van toekomstige advocacy plannen en follow-up. Evaluatiebijeenkomst, gevolgd door een avond met muziek en dans.

Maandag: Vertrekdag

Let op! Het programma kan door omstandigheden iets worden aangepast.