21 maart Enschede avond over vrede en mensenrechten in Israel

Al Khalil (Hebron) Christian peacemakers Team 30 april 2018

Op donderdagavond 21 maart 2019 is er in Enschede in de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel een openbare informatiebijeenkomst (19.30 uur) over Israelische vredes- en mensenrechtenorganisaties.

Het gaat om 15 groeperingen die sinds jaar en dag een eind willen maken aan de militaire bezetting van Palestijnse gebieden en verzoening met de Palestijnen nastreven. Onder meer veteranen, artsen, rabbijnen, jongeren en ouders van gedode slachtoffers (zowel van Israelische als Palestijnse zijde) zetten zich daarvoor in.

Vanuit Nederland krijgen deze groeperingen via particuliere donaties steun van SIVMO (Stichting Israelische Vredes- en Mensenrechten Organisaties). Namens deze stichting geeft Jaap van der Vinne aan de hand van beelden tekst en uitleg. www.sivmo.nl

De bijeenkomst op 21 maart is in samenwerking met de classicale Werkgroep Kerk en Israel, Stichting Oecumenische Vrouwengroep Twente Bethlehem en Palestina Werkgroep Enschede.