23 maart Amsterdam Landelijke demonstratie Samen tegen racisme

KOM IN ACTIE !

Want overal in de wereld zijn rechts-populistische en extreem-rechtse partijen in opkomst. Zij proberen met verkiezingen hun macht te vergroten. In Nederland hebben we met de PVV en FvD twee partijen op de uiterst rechtse flank, die steeds steeds verder gaan in hun omarming van racistische denkbeelden. De gevestigde politiek gaat hier in mee door bijvoorbeeld vluchtelingen te gebruiken als zondebok voor een gebrek aan banen en betaalbare woningen.

Maar op 23 maart willen wij op straat een alternatief zichtbaar maken. Wij zijn met meer!

SLUIT JE AAN EN DEMONSTREER MEE!

• Vóór diversiteit en solidariteit, tegen elke vorm van racisme en discriminatie!
• Vóór een menselijk asielbeleid, tegen de wapenindustrie, oorlogspolitiek en klimaat- verandering!
• Vóór een sociaal en economisch rechtvaardig Nederland, tegen rechts-populisme en extreemrechts!

Comité 21 Maart is een brede anti-racismecoalitie die bestaat uit uiteenlopende maatschappelijke organisaties. Het comité is vernoemd naar de door de VN uitgeroepen Internationale Dag tegen Racisme.

In de week voorafgaand aan de demonstratie organiseren wij in samenwerking met Pakhuis de Zwijger ook een anti-racismeweek met bijeenkomsten.

Op 19 maart wordt in Pakhuis de Zwijger een documentaire over het ontbreken van vrijheid van meningsuiting over Palestina georganiseerd.

Op 20 maart organiseren wij ook een bijeenkomst in de OBA

Het Nederlands Palestina Komitee maakt actief deel uit van de organisatie en roept alle Palestina-activisten op om samen te lopen als Palestina beweging Nederland. Kom met de Palestijnse vlag en met een goede slogan!