15 december Utrecht Ontmoet de pianist van Yarmouk, Aeham Ahmed (11 tot 12:30 uur)

In 2014 ging de foto van Aeham Ahmad, die piano zat te spelen tussen de ruïnes van de Syrische stad Yarmouk, de hele wereld over. Nauwelijks een jaar later verbrandde IS zijn piano voor zijn ogen. Inmiddels woont Aeham Ahmad in Duitsland en hij speelt nog steeds piano.

Op uitnodiging van Residenties in Utrecht en Operamakers komt hij naar de Bibliotheek Utrecht voor een bijzondere ochtend rondom zijn muziek en zijn boek ‘De pianist van Yarmouk’.

Programma

11.00-12.30 uur

• Aeham Ahmad vertelt en speelt zijn eigen muziek
• Er is gelegenheid vragen te stellen
• NK Poetry Slam winnaar 2018 en acteur Ozan Aydogan draagt voor uit ‘De Pianist van Yarmouk’

Anthony Heidweiller (Operamakers) leidt je door het programma, dat in een mix van talen (Arabisch, Turks, Nederlands en Engels) klinkt.

Na afloop is er mogelijkheid tot het kopen van ‘De Pianist van Yarmouk’, het boek van Aeham Ahmad, dat hij met plezier voor je signeert. (20 euro liefst contant). Er is ook een cd voor 5 euro te koop.

Aanmelden kan via aehambijdebibliotheekutrecht@gmail.com. Het kan even duren voor je een bevestiging ontvangt, deze worden periodiek verstuurd.

Plaats: bibliotheek

Oudegracht 167,
3511AL Utrecht
——————————————————————————————-
Aeham Ahmed is a refugee from Syria. A photo of him playing the piano in the wrecks of the city Yarmouk, went viral. He is now living in Germany and traveling through Europe to tell his story and play the piano.
On December 15th he will give a concert in the Central Library and tell us his story. Please join us! Send us an email if you want to come: aehambijdebibliotheekutrecht@gmail.com.