9 maart Amsterdam Palestina beweging loopt mee in de Women’s March

Women shout slogans during the International Women's Day march in Qalandiya, West Bank on March 8th, 2014. Around 400 women and supporters marched to the Israeli checkpoint holding signs and shouting slogans against the occupation, calling to boycott Israel. The demonstration was dispersed by Israeli forces with tear gas and shock grenades.

Het initiatief is genomen door The Womens’ March Amsterdam om op zaterdagmiddag 9 maart van 12:30 tot 15:00 uur te demonstreren. De route is nog niet bekend.

We lopen samen met vrouwen en mannen om de aandacht te vragen voor de Palestijnse vrouwen. We maken posters van Ahed Tamimi, Khalida Jarrar en Angela Davis, voorvechters van de Palestijnse strijd. Breng je vlag me, sla je kufiya om en als je een prachtige Palestijnse thobe (jurk) hebt, die die aan als het weer het toelaat!

PALESTINE IS A FEMINIST ISSUE!

Begin januari 2019 waren er de eerste vrouwenmarsen:

“From Palestine to Mexico, all the walls have got to go,” demonstrators chanted in Washington (MEE/Ali Harb)

En in Groningen gingen velen de straat op:

‘Women are the ones who are the most hurt by wars,’ Code Pink co-founder says (Ali Harb/MEE)

We maken een flyer om omstanders te informeren.