27 september Amsterdam bijeenkomst met Ben White over Israelische Apartheid

Ben White spreekt over de apartheid in Israel en bezet gebied. Dit onderwerp is extra actueel na de invoering van de zogeheten Basiswet waarin de Staat Israel wordt gedefinieerd als een ‘Joodse Staat’. De 20 procent van de bevolking die ‘niet-Joods’ is – de Palestijnen – is daarmee (nu ook) voor de wet tweederangs burger in eigen land geworden. In de Zuid-Afrikaanse context is destijds een dergelijke ongelijkheid voor de wet aangeduid met Apartheid.

Ben White is een Britse journalist en auteur van Israeli Apartheid: A Beginner’s Guide (tweede druk 2014) en Cracks in the Wall: Beyond Apartheid in Palestine/Israel (2017).

De voertaal is Engels.

Organisatie: Nederlands Palestina Komitee

De bijeenkomst is van 19:30 uur tot 22 uur in CREA (Theaterzaal)

Zaal open om 19:00 uur