De Gaza Freedom Flotilla onderweg naar Nederland

Latuff 2008, ‘In love for the Palestinians!’

De Gaza Freedom Flotilla vaart op weg naar de Gazastrook door Nederland. In elk geval bezoeken de schepen Amsterdam. Ook in Groningen en Rotterdam worden de boten verwelkomd.

Op vrijdagmiddag 1 juni vaart er van 14.00 tot 16.30 uur een ‘Solidariteitsparade’ van boten door Amsterdam.

Vrijdagavond is er in Amsterdam vanaf 20.00 uur een publieksdebat in buurthuis de Horizon over ‘De blokkade van Gaza, en hoe verder?’

De Solidariteitsparade vaart op vrijdag 1 juni vanaf 14:00 uur tot 16:30 uur door Amsterdam voorzien van spandoeken, vlaggen en muziek. Opstapplaats: Mauritskade 1E naast restaurant de Amstelhaven. De kosten van het meevaren bedragen €12,50 waarvan een deel naar ziekenhuizen in Gaza gaat. Nadere informatie bij NLgazaflotillacoalitie.

Zie verder ook: https://www.facebook.com/events/2030266383893615

Hoe gaat het inmiddels met de Flotilla?

Israël begint met intimidatie

De Israelische luchtmacht heeft dinsdag 22 mei een boot in de haven van Gaza vernietigd die gereed werd gemaakt voor de ontvangst van de Gaza Flotilla. Het schip lag aangemeerd in Gaza Stad en zou meedoen aan de ontvangst van de Flotilla die eind juli de kust van de Gazastrook bereikt. De De Flotilla komt binnenkort in de Middellandse Zee aan en zet dan koers naar Gaza. Er zullen ongetwijfeld enkele hulpgoederen meegebracht worden, maar het is duidelijk dat het werkelijke doel verder reikt: solidariteit betuigen aan de zwaar geteisterde bevolking van Gaza en wereldwijd aandacht vragen voor de mensonterende situatie in deze gigantische openlucht-gevangenis.

Flotilla-traditie

De Flotilla (kleine vloot) is een traditie aan het worden in de wereld van solidariteit met de Palestijnen en het protest tegen de Israelische apartheid. Er zijn diverse Flotilla’s geweest. De bekendste is de ‘Gaza Freedom Flotilla’ van mei 2010. De organisatie was in handen van de Free Gaza Movement en de Turkish Foundation for Human Rights, Freedom and Humanitarian Relief (İHH). De Israelische marine viel de kleine vloot aan en doodde negen opvarenden; een tiende activist overleed later alsnog aan zijn verwondingen.