Delegatie Youth Against Settlements op bezoek

Op uitnodiging van het Nederlands Palestina Komitee (NPK) brachten van 19 tot 23 februari opnieuw twee activisten van Youth Against Settlements (YAS) uit Al-Khalil (Hebron) een bezoek aan Nederland.

YAS is een actiegroep die de bewoners van de stad in de gegeven bezettingssituatie praktische hulp biedt en met vreedzame middelen de confrontatie met de Israelische bezettingsmacht aangaat.

Het bezoek van de YAS-delegatie was onderdeel van een Europese campagne, waarbij meerdere YAS-delegaties behalve Nederland ook Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Denemarken hebben bezocht.

Met de activisten spraken wij met parlementariërs en journalisten en organiseerden in samenwerking met Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina (SRP) openbare bijeenkomsten in Amsterdam en Maastricht.

Op de foto boven persfotograaf Bilal al-Tawil (links) en veearts Ahmad Amro samen met een lid van SRP-Maastricht.

‘Open Shuhada Street’ is een van de grote campagnes van YAS om het sinds jaren door de Israelische bezettingsmacht volledig afgesloten commerciële centrum van Al-Khalil – als gevolg van de aanwezigheid van joodse kolonisten die zich in het hart van de stad hebben gevestigd – geopend te krijgen.