20 februari Amsterdam bijeenkomst met Youth Against Settlements (Al Khalil) bij Emcemo

Al-Khalil is een grote stad op de door Israel bezette en gekoloniseerde Westelijke Jordaanoever. Wat Al-Khalil speciaal maakt, is dat joodse kolonisten zich daar niet aan de rand maar in het hart van de stad gevestigd hebben. Dat heeft vanzelfsprekend tot grote spanningen geleid met de Palestijnse inwoners. Als antwoord daarop zijn door de Israelische bezettingsmacht hele delen van de stad voor Palestijnen tot no-go-area’s verklaard. Het dagelijks leven van de Palestijnse inwoners is daardoor sterk ontwricht geraakt.

Youth Against Settlements (YAS) is een actiegroep in Al-Khalil die de bewoners in de bezettingssituatie praktische hulp biedt en met vreedzame middelen de confrontatie met de bezettingsmacht aangaat.

voertaal Arabisch met vertaling in het Nederlands

dinsdag 20 februari      19:00 uur

1e Weteringplantsoen 2C

Emcemo