22 februari Amsterdam bijeenkomst met Youth Against Settlements (Al Khalil)

Al-Khalil is een grote stad op de door Israel bezette en gekoloniseerde Westelijke Jordaanoever. Wat Al-Khalil speciaal maakt, is dat joodse kolonisten zich daar niet aan de rand maar in het hart van de stad gevestigd hebben. Dat heeft vanzelfsprekend tot grote spanningen geleid met de Palestijnse inwoners. Als antwoord daarop zijn door de Israelische bezettingsmacht hele delen van de stad voor Palestijnen tot no-go-area’s verklaard. Het dagelijks leven van de Palestijnse inwoners is daardoor sterk ontwricht geraakt.

Youth Against Settlements (YAS) is een actiegroep in Al-Khalil die de bewoners in de bezettingssituatie praktische hulp biedt en met vreedzame middelen de confrontatie met de bezettingsmacht aangaat.

donderdag 22 februari       20.00 – 22.00 u. (inloop vanaf 19.30 u.)

plaats :  Lauriergracht 116 2B, Amsterdam-Centrum

dit is het bezoekadres van het NPK; de bijeenkomst vindt niet plaats in het NPK-kantoor zelf, maar in een zaaltje, helemaal links op de binnen-plaats; deze  is te bereiken door aan te bellen bij ‘Vergaderruimte’ of bij ‘NPK’; het bellenbord is bij de groene poort, rechts van de hoofdingang

Nederlands Palestina Komitee (NPK) en Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina (SRP)