Voorpremière speelfilm Bar Bahar in Amsterdam 21 december

21 december Amsterdam ,  Voorpremière speelfilm Bar Bahar 

Regisseur Maysaloun Hamoud (35) maakte een film over drie jonge Palestijnse vrouwen in Tel Aviv, die een vrijgevochten leven leiden. Het leverde haar internationaal lovende recensies op, maar ook een fatwa – de eerste in Palestina sinds 1948.

Voorpremière met Q&A regisseur (voertaal Engels) o.l.v. Sacha Kester (De Volkskrant).

Bar Bahar is een intrigerend, vrouwelijk portret van de cultuurclash die zich dagelijks afspeelt. Centraal staan Leila, Salma en Noor, die samen een appartement delen. De eerste is een vrijgevochten advocate, de tweede een lesbische dj en de derde een brave moslima. Hamoud confronteert haar hoofdpersonages met de beperkingen en vooroordelen van de conservatieve samenleving waarin ze zijn opgegroeid, maar stelt hen nooit voor als slachtoffers.

Tel Aviv, de stad aan de mediterrane kust is net zo goed één van de hoofdrolspelers in Bar Bahar. Hamoud brengt de stad in al haar veelzijdigheid in beeld.

Taal: Arabisch en Hebreeuws, ondertiteling Nederlands, 96 min.

Na afloop van de film is er een party van 21.30 tot 01.30 in de Tolhuistuin naast bioscoop EYE. De eerste 150 bezoekers die een combiticket film+feest kopen hebben gratis toegang tot dit feest.

 

Recensie in De Morgen