Geen racisme in de raden! Landelijke demonstratie Amsterdam 18 maart

Nederland verhardt. Mensen die hier al decennia wonen, worden als bedreiging neergezet. Werkzoekende jongeren worden op basis van hun achternaam afgewezen. En er zou in ons land geen plek zijn voor mensen die vluchten voor oorlog, armoede of klimaatchaos. Moslims en vluchtelingen worden zo gebruikt als bliksemafleider voor groeiende sociaaleconomische onzekerheid en stijgende prijzen. De drijvende kracht achter deze ontwikkeling zijn partijen die oproepen op tot ‘minder Marokkanen’ of waarschuwen tegen ‘homeopathische verdunning’ van ‘het Nederlandse volk’.

Regeringspartijen gaan mee met deze zondebokpolitiek. Zo ontlopen zij de verantwoordelijkheid voor de gevolgen van hun afbraak- en oorlogspolitiek. Door deze verharding en groeiende onverdraagzaamheid zien we meer incidenten tegen bijvoorbeeld moslims, joden en lhbt’ers.

Het Comite 21 Maart komt op vóór economische en sociale rechtvaardigheid, behoorlijk bestuur en transparante besluitvorming, en we strijden tégen discriminatie en racisme. Ook op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en dit jaar ook de dag waarop de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden.

Wat kun je doen?

1.Spreek je op 21 maart met je stem uit tegen racisme, en roep familie en vrienden op hetzelfde te doen.
2. Mobiliseer vanuit je gemeente voor het landelijke protest op 18 maart en kom in actie tegen elke vorm van racisme, discriminatie en uitsluiting.
3. Sluit je aan bij de internationale actiedag tegen racisme door op zondag 18 maart in Amsterdam mee te lopen in onze demonstratie!

No Racists in the Council

The Netherlands is getting harder. People who have already lived here for decades are being labelled as a threat. Young people looking for work are rejected on the basis of their surnames. And it’s claimed that there is no room for people fleeing war, poverty or climate chaos. Muslims and refugees are used to distract from growing socio-economic insecurity and rising prices.

The drive behind these developments is parties such as PVV and now Forum voor Democratie. They call for the deportation of Dutch Moroccans or warn against the ‘homeopathic dilution’ of the ‘Dutch people’. Ruling parties join in with this scapegoating. As a result, they avoid taking responsibility for the consequences of their policies of warmongering and breaking down the welfare state. This hardening, and growing intolerance, has significant consequences for among others migrant communities, feminists, the LHBTQI+ community and trade unions.

Protests will be organised across the world to mark International Day against Racism on 21 March. In the Netherlands, elections for the municipal councils are taking place. Racists and far-right parties are up for election in many places. Support an inclusive alternative!

What can you do?

1. Vote against racism on 21 March and call on families and friends to do the same.
2. Take action in your municipality against racist parties. Get in touch with us for info about how you can do this.
3. Join the national demonstration against racism on Sunday 18 March in Amsterdam!

ا للعُنصريّين في المجلس..
‎هولندا أصبحت فيها الأمورُ أصعب. الناس الذين عاشوا في هولندا لِعقود يُعاملون اليومَ على أنهم تهديدٌ لِأَمنها.

‎ِالشّابّات و الشباب الباحثين عن عمل يَتِمُّ رفضهم بسبب كناهم. يزعمون انه ليسَ هنالك مكانٌ في هولندا للاجئي الحروب، الفقر و الإضطراب المناخيّ. المُسلمون و اللآجئون يتمُّ التحريضُ ضدهم لصرف الأنظار عن تضخم المشاكل الإجتماعية-الإقتصادية و غلاء الأسعار.
‎هذا النوع من التطورات في المجتمع يُحَرّضُ عليه من قبل أحزاب سياسية كحزب اليمينيّ خيرت فيلدرز و الحزب الذي تشكل مؤخراً “نوعٌ للديمقراطية” بزعامة تيري باوديت. هذه الأحزاب تطالب بترحيل الهولنديين المغاربة أو يحذّرون من خطر “قلة التجانس” مع الهولنديين. الأحزاب الحاكمة تضم صوتها للأحزاب المذكورة في جعل اللآجئين و المسلمين كبش الفداء في المجتمع لصرف النظر عن اخفاق سياساتهم. كنتيجة لذلك، ترفض هذه الأحزاب مسؤولية قراراتهم المثيرة للحروب و التي تشكل خطرا على دولة الرفاهة. هذا التعقيد و تنامي عدم التقبّل له نتائج كبيرة على الجماهير المغتربة، حركات نسويّة، المختلفين جنسيا عامة، الجاليات و نقابات العمال.
‎مسيرات سوف تنظم في كل دول العالم للتذكير باليوم العالمي ضد العنصرية الواقع في الواحد و العشرين من شهر آذار. في هولندا،تجري إنتخابات مجلس البلدية حالياً. الأحزاب العنصرية و اليمينية ستشارك بتلك الإنتخابات. معا لدعم للبديل المُرحِّب بالجميع!
‎ماذا تستطيع أن تفعل؟
‎صوّتوا معا ضد العنصرية ، تصرّفوا في بلدياتكم ضد
‎الأحزاب العنصريّة (تواصلوا معنا لمعرفة المزيد) و أخيراً انضموا لنا في المسيرة ضد العنصرية يوم الأحد الواقع في الثامن عشر من اذار في العاصمة أمستردام!.