20 oktober Amsterdam Eye:Terra Infirma Infiltrators

Indringende documentaire over de dagelijkse beproevingen van Palestijnen als zij routes zoeken langs de barrières die Israël heeft opgeworpen op de Westelijke Jordaanoever/Jeruzalem, inclusief de zeven meter hoge muur. Een ijzingwekkend kat-en-muisspel. 

Met een handheld videocamera filmde Khaled Jarrar mensen en groepen die proberen gaten in de muur te vinden om langs de uitkijkposten te sluipen. Naar de ‘andere kant’ gaan vergt veel moed. Sommigen worden gepakt door de Israëlische soldaten, anderen bereiken hun bestemming. Het is een kat-en-muisspel waarin mislukking juist een aanzet is om met nog meer doorzettingsvermogen een nieuwe poging te wagen. 

over Khaled Jarrar

Regisseur Khaled Jarrar, geboren in Jenin, stelde in 2004 zijn foto’s tentoon bij de checkpoints van Howarra en Qalandya, zodat ze werden gezien door de Israëlische soldaten. Hij werd bekend door zijn ontwerp voor de eerste onofficiële Palestijnse postzegel die hij gebruikt om officiële paspoorten van mensen van alle nationaliteiten over de hele wereld mee af te stempelen.

inleiding

Inleiding door Sheyma Buali, sinds 2015 directeur van BBC Arabic Festival. Ze houdt zich bezig met media, film en beeldende kunst uit de Arabische wereld en is naast Commissioning Editor voor Ibraaz Channel en Creative Time Reports ook cultuurcorrespondent voor Asharq AlAwsat. Eerder werkte ze op het London Palestine Film Festival en de RAI International Ethnographic Film Festivals. De avond is samengesteld door Nat Muller, gastcurator van de tentoonstelling Trembling Landscapes: Between Reality & Fiction.

Tickets hier